Категории
0
Филтри
Тук ще намерите класическо италианско кафе на зърна LAVAZZA Qualita ROSSA и RIOBA Silver (от бразилска Арабика и африкански Робуста), Tchibo Family, SANTOS cafe и други.

Минамарт предлага кафе на зърна от утвърдени производители с доказани произход и качество. Разгледайте нашата вълнуваща гама от пресни кафета на зърна.
Филтри
Подреди по
Кафените зърна са семената на растението Coffea, които се използват за приготвяне на кафе. Зърната се събират от растението, когато са узрели и след това се обработват, за да се отстранят външните слоеве и да се разкрият зелените кафеени зърна вътре. Тези зелени кафеени зърна след това се изпичат, за да развият характерните вкусове и аромати, свързани с кафето. Има два основни вида кафе на зърна: арабика и робуста. Зърната арабика обикновено се считат за по-висококачествени и имат по-сладък, по-сложен вкусов профил. Те се отглеждат на по-голяма надморска височина и обикновено са по-скъпи. Зърната Робуста са с по-ниско качество и имат по-силен, по-горчив вкус. Те са по-лесни за отглеждане и по-евтини от зърната арабика. Когато избирате кафе на зърна, важно е да търсите висококачествени зърна, които са прясно изпечени. Нивото на изпичане може да повлияе на вкуса на кафето, като по-светло изпеченото кафе обикновено има по-ярък, по-киселинен вкус, а по-тъмното изпичане има по-дълбок и плътен вкус. Също така е важно да вземете предвид произхода на зърната, тъй като различните региони могат да произвеждат кафе с уникални вкусови профили. Като цяло кафеените зърна са ключов компонент от процеса на приготвяне на кафе и могат да повлияят на вкуса и качеството на полученото кафе. Изборът на висококачествени зърна и правилното им съхранение може да ви помогне да осигурите богата и ароматна чаша кафе.