Категории
0

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ПИЕМ ПОВЕЧЕ ВОДА ПРЕЗ ЗИМАТА?

В по-хладното време е по-малко вероятно да почувстваме жажда, отколкото през горещите, летни дни, тъй като не се потим толкова, което води до дехидратация. Нашето тяло губи влага през зимата по други начини, като например водната пара, която излиза от устата и носа, когато сме навън, а въздухът в затворени помещения може да бъде много сух, заради изкуственото отопление. През зимата е още по-важно да пием много вода, така че нека разгледаме основните причини защо хидратирането през зимата е важно и как можем да го направим по по-добър начин.

1. Подобрява кожата – студеното време и вятърът правят кожата суха, зачервена и сърбяща;

2. Регулира телесната температура – тялото ви използва вода, за да поддържа температурен баланс;

3. Увеличава енергията – дехидратацията може да е причина да се чувстваме уморени! Ако мозъкът няма достатъчно вода, това може да забави функциите на тялото;

4. Ускорява метаболизма – колкото повече вода пием, толкова по-лесно храната се смила. Това е наистина важно, тъй като през зимата се движим по-малко;

5. Подобрява имунната система – повече вода намалява риска от вирусни заболявания. Освен това правилно хидратираният организъм улеснява и ускорява възстановяването от настинки и грип.

Ако наистина, обаче, искаме да видим ефекта от правилната хидратация, трябва да обърнем внимание на качеството на водата, която приемаме. Ето защо Zepter изобрети EdelWasser - пречиствател на вода, който доставя най-чистата, изворна вода направо от вашия кран, със своята завършена 5-степенна система за филтриране на водата. Тази най-интелигентна система за пречистване на вода е сертифицирана и тествана по международни стандарти от Асоциацията за качество на водата.

С EdelWasser можете да сте сигурни, че водата е без вредни бактерии и вируси, хлор, арсен, барий, кадмий, нитрати и други замърсители, които могат да оставят фатални последици. Освен това, вече няма да имате нужда от токсична, пластмасова бутилирана вода, съдържаща микропластмаса и която е скъпа и тежка за носене.

Подгответе се за студения сезон с EdelWasser, инвестирайте в здравето си и изберете превенцията пред лечението. 

Източник: www.zepter.bg