Категории
0

Продължение от 08.11.2022 - Част първа

 

5. Направете това, когато кажат: „Имам всичко, от което се нуждая“

Майките са особено известни с това, че казват: „Имам всичко, от което се нуждая. Достатъчно е само да си с мен за рождения ми ден.” И ние сме известни с това, че тълкуваме това погрешно като: „По-добре да бъдеш изключително щедър и креативен с моя подарък, за да ми покажеш колко много ме обичаш, хлапе.“ Не е. Не й купувайте нов iPad, на който тя няма да може да разбере как да играе бридж. Ако искате да сте особено щедри, дайте й повече от това, което е поискала: ТЕБ. Както казва Грант Сабатие в цитат, който нашата приятелка Линдзи М сподели с нас, „Времето е по-ценно от парите. Винаги можете да получите повече пари, но не можете да получите повече време." Ако и вие се чувствате принудени да харчите пари, планирайте качествено време заедно за приятна вечеря или малко пътуване или като си купите билети за посещение, ако живеете в различни градове. Или им дайте едно от четирите неща, от които всеки, дори минималист, не може да има твърде много:
 1. Нека желанията им бъдат изпълнени - попитайте ги директно какво искат.
 2. Решава проблеми или им прави живота по-лесен - подарък, който няма да им се пречка, да го прехврлят наляво и надясн, а ще го използват
 3. Ще увеличи ефективността им - в работата или спорта и т.н.
 4. Значимост - подарък, който ще ги прави сантиментални, когато го видят или ползват, чорапи например.

6. Давайте подаръци, които продължават да дават

„Мисълта е важна“ може да е донякъде вярно, но мисълта се брои само веднъж. За подаръци, които продължават да броят брауни точки, търсете сантименталност. Не е толкова трудно, колкото си мислите: ✓ Подарете нещо полезно Проучванията показват, че хората ценят полезен артикул повече, ако го получат като подарък, отколкото ако го купят за себе си, защото новостта изчезва, но сантименталността не. Моите гореспоменати чорапи са перфектен пример. Други са отпечатана колекция от любимите ви рецепти или картина, печат или керамика, за да украсят новия им апартамент. ✓ Уловете момента Направете подаръка на преживяване по-сантиментален, като уловите момента. Например, ако закупите изживяване като курс по готварство или уикенд, направете фотоалбум за него с Artifact Uprising. Или направете рап видео, както направихме, за да увековечим семейно бягство в Тайланд, което направихме, за да отпразнуваме 60-ия рожден ден на майка ми. За допълнителна сантименталност Имайте предвид, че сантименталността е изключително важна и въздействаща за подаръци, които празнуват специално събитие в живота като сватба, дипломиране или пенсиониране (или предпенсионно?). Проучванията установяват, че физическите предмети са по-добри подаръци, отколкото преживявания за такива поводи. За екстра допълнителна сантименталност Персонализирайте подаръка. Това НЕ означава да поставите лицето или името си близо до него. Поставете техните инициали върху него. Може би и датата. Например, Ким обожава пръстена, който сестра й й подари за 30-ия й рожден ден. Изработено е от бижутер от Ванкувър, има нейния роден камък и има нейните инициали и рождена дата, гравирани от вътрешната страна. Този вид персонализация повишава уникалността на подаръка. Също така, всеки път, когато другите попитат за това, получателят ще си спомни за вас и специалния повод, който сте празнували заедно.

7. Поставете „Настоящето“ в Презентация

Дори ако това, което давате, не е особено обмислено (поне в ума ви), можете да го направите изключително специално с начина, по който го давате. Специалното представяне на вашия подарък предизвиква емоция и създава спомени, които се свързват с подаръка, за да му придадат допълнителна стойност. Примери Писмо, буква. Напишете внимателно писмо, пълно с чувства, които са банални в обикновения живот, но много ценени при специални поводи. Забавно опаковане. Маскирайте малък подарък в огромна опаковка, направете го лов на чистачи или опаковайте подарък за забавление и разкрийте истинския след това. ИДЕЯ ЗА ПОДАРЪК: Купете най-доброто като тези шорти Outlier, един от 3-те най-добри чифта шорти, които Крис някога е носил.

8. Винаги купувайте най-доброто

Ако решите да купите на някого физически артикул, а не опит, уверете се, че е най-добрият в класа. Ако не можете да си позволите най-доброто, обединете средства с други подаряващи, които ще бъдат благодарни за възможността да се включат и да не се налага да мислят за подарък. Или помислете за по-малко. Получателите ще получат повече дългосрочна стойност от изключителен малък подарък, отколкото средно голям. Примери Най-добрите ножици за нокти в света. Най-ароматното масло от трюфели, което можете да си купите. (По-добре да отидете в магазин за луксозни храни, отколкото да ги купувате онлайн.) Страхотен нож за готвач, който не мачка доматите, когато ги режете. Най-добрите мъжки шорти за стил, пътуване, спорт и комфорт (според Крис).

Да обобщим, осемте стратегии за това как да избираме подаръци:

 1. Дайте решения за проблеми
 2. Не им създавайте повече проблеми
 3. Бъдете практични, а не крещящи
 4. Не бъдете толкова замислени
 5. Когато кажат „Имам всичко, от което се нуждая“, дайте себе си
 6. Правете подаръци, които продължават да дават
 7. Поставете „Настоящето“ в Презентация
 8. Винаги купувайте най-доброто
Това трябва да е достатъчно, за да ви помогне да измислите няколко страхотни и смислени идеи за подаръци.
Източник: www.theunconventionalroute.com
[s7upf_products style="style2" product_number="30" pro_feature="" pro_sale="" product_category="specialno-i-premium-kafe,stil-i-prestj,higienni-materiali,household-and-garden,household-consumables,gifts-special-occasions-flowers,women-care,zamrazeni-polufabrikati"]