Категории
0

Чесън мрежа 500 гр

Продуктов код: 138789
Наличност: На склад
5.65 лв
Количество:

Чесън на глави в мрежа.

Мрежа чесън на глави.

Поради широкото отглеждане, произходът на чесъна не е сигурно определен. Той е родствен на лука и лилиумите и се отглежда като шалота. Културният чесън цъфти и дава семена, но култиварно бива размножаван почти изцяло чрез луковици. Луковиците, чиито сегменти обикновено се наричат „скилидки“, са най-често консумираната част от растението, въпреки че се използват и целите пролетни стръкове.

Суровият чесън има силна люта миризма, която се омекотява значително при готвене. Суров или сготвен, чесънът се забелязва със силната си характерна миризма. Дъхът на хората, яли чесън, също получава характерна миризма. Някои култури приемат миризмата на чесън повече, отколкото други. Северноевропейските кухни, например, използват чесън много умерено и той се готви продължително време за намаляване на миризмата.

100 г съдържат:

149 калории
6.36 г протеин
33.06 г въглехидрати
0.50 г мазнини

Условия на съхранение: +8°C/+10°C

Произход: Китай

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна в радиус до 25 км:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
1 работен ден до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти