Категории
0

Червен пипер сладък Биосет 5 x 50 гр

Продуктов код: 88822
Наличност: На склад
10.69 лв
Количество:

Сладък червен пипер Биосет. №1 в България! Употребява се за подобряване на вкуса, аромата и цвета на ястията.

Сладък червен пипер Биосет. Sweet red pepper. Paprika.

*Единственият червен пипер носител на грамота от Федерацията на Потребителите в България и на Златен медал от Международния Пролетен Панаир в Пловдив.

Употреба: Червеният пипер е една от най-използваните подправки. Влага се за подобряване на вкуса, аромата и цвета на ястията.

Червеният пипер на фирма Биосет е еталон за качество и гаранция за Вашето здраве!

Произведено в България.

Интересна информация:

Червеният пипер е подправка, представляваща прах или дребни люспи, получени чрез смилане или счукване на сушени червени чушки или чушлета. Наред с най-традиционните овкусители – солта и захарта, това е най-разпространената подправка на кулинариите по цял свят. Названията на подправката в различните езици варират, но обозначават един и същи вид подправка, получена от плодовете на пипера (чушките).

Придава на ястията специфичния си сладникав аромат, който се освобождава напълно при термична обработка. Тя трябва да бъде кратка и умерена, защото при висока температура захарите в него прегарят и вкусът му става горчив.

Червеният пипер бива най-общо два вида според вкуса си – лютив и сладък.

Сладкият червен пипер се получава от сладки червени чушки и придава на ястията леко сладникав вкус. Червеният пипер оцветява ястията в приятен оранжев до керемиден цвят. Понякога се използва за поръсване на различни продукти, но тогава ароматът му не се освобождава напълно и постигнатият ефект е повече естетичен, отколкото вкусов.
Традиционното българско разбиране за червения пипер е малко по-усложнено и зависи от начина на приготвянето му. Това, което сега наричаме сладък червен пипер се нарича от старите българи благ пипер. Той задължително е фино стрит на прах.

Лютивият червен пипер (чили, кайен) се приготвя от узрели лютиви чушлета и се използва за подлютяване на ястия, сосове и подправкови смеси.

Условия на съхранение: в чисти помещения, при относителна влажност на въздуха до 70%, без пряк достъп на слънчева светлина

Страна на прозиход: България

Нетно количество: 250 гр

Марка: БИОСЕТ

Вносител/Производител: Биосет ООД


Биосет

от 10 до 35 лв

250 гр
Маркa Биосет
Ценови диапазон от 10 до 35 лв
Разфасовка 250 гр

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна или в радиус до 25 км от центъра на града:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
2 работни дни до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти