Категории
0

Сусам суров Биосет 10 x 10 гр

Продуктов код: 89346
Наличност: На склад
3.29 лв
Количество:

Сурови сусамени семена за здрави зъби и кости.

Състав: Сусамови сурови семена. Sesame seeds.

Интересна информация:

Сусамът е популярен и ценѐн от древността. Използва се е главно в кулинарията и медицината. Преди употреба сусамовите семена обикновено се препичат. Поръсват се върху хлябове, сладкиши, както и мака, с него се приготвя тахан-халва. Има благотворно действие при бременни и малки деца заради съдържащите се в него хранителни вещества и особено фолиева киселина. Има два основни вида сусам – бял и черен. И двата вида се използват в азиатската кухня, главно за панировка и подправяне на салати и рибни ястия.

Сусамените семена са богати на калций, желязо, фосфор, магнезий. Съдържат още витамини от групата B, особенно витамин B1 и витамин B6.

* Със сусама е свързана арабската приказка „Али Баба и четиридесетте разбойника“. Али Баба случайно чува тайното заклинание, с което разбойници отварят и затварят пещерата, в която пазят съкровищата си. На арабски тайните думи за отваряне били „iftah ya simsim“ – „Сусам, отвори се!“ В Европа приказката се появява през 18 век във френска обработка, затова и името в заклинанието, появило се и в българския вариант, е на френски – „sésame“ („сезам“). Българският преводач не е превел думата (на другите езици тя е преведена), и затова за българския читател е необяснимо защо Али Баба се мъчи да си спомни тайната дума, като изброява различни семена, и улучва, сещайки се за „сезам“ (!?). Така сусамът „позволява“ на бедния Али да вземе съкровищата на разбойниците.

Условия на съхранение: на сухо място, при стайна темпераура, без пряк достъп на слънчева светлина

Страна на прозиход: Индия

Нетно количество: 10 x 10 гр

Марка: БИОСЕТ

Вносител/Производител: Биосет ООД


Биосет

от 1 до 10 лв

100 гр
Маркa Биосет
Ценови диапазон от 1 до 10 лв
Разфасовка 100 гр

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна или в радиус до 25 км от центъра на града:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
2 работни дни до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти