Категории
0

Кардамом зърна Биосет 10 x 5 гр

Продуктов код: 306552
Наличност: На склад
14.89 лв
Количество:

Кардамона се използва се в индийската и азиатската кухня. Подходящ е за приготвяне на сиропирани десерти. Смленият кардамон е основна съставка на кърито.

В Близкия Изток се овкусява чай и кафе с него.

Състав: Кардамон/кардамом на зърна, Биосет. Cardamom.

Още интереста информация:

Кардамонът е пикантна ароматна подправка от семейство Джинджифилови. Понякога наименованието кардамон се изписва кардамом.

Зелените семенни шушулки на растението се изсушават и семената се използват в индийската и азиатската кухня цели или смлени. Смленият кардамон е основна съставка на кърито. В Близкия изток кардамонът се слага в кафето, а в други страни като Иран го използват в чая. Той е съставка в билковите чайове от Индия, наричани „Йоги чай“.

Произхожда от тропическите джунгли в Индия, Шри Ланка, Малайзия и Суматра, а сега се отглежда и в Непал, Тайланд и Централна Америка.

Кардамонът има силен, неповторим вкус и много силен аромат. Въпреки че е една от най-скъпите подправки по тегло, за промяна на вкуса е нужно съвсем малко количество. Най-добре е кардамонът да се съхранява цял в шушулките, тъй като след смилане семената бързо губят аромата си.

Условия на съхранение: В сухи и чисти помещения при температура до 18°C и влажност до 70%.

Страна на прозиход: Гватемала

Нетно количество: 10 х 5гр

Марка: БИОСЕТ

Вносител/Производител: Биосет ООД

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна в радиус до 25 км:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
1 работен ден до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти