Категории
0

Джин ликьор Sloe Rustic Reserve 500 мл

Продуктов код: AP0043
Наличност: На склад
45.37 лв
Количество:

Известен в Англия като Коледен ликьор, трънковият джин Rustic Reserve се приготвя чрез настойване на диви  трънки, набрани от красивите, вълнисти хълмове на Лудогорието, в леко подсладен джин. Плодовете престояват три месеца – от брането им през септември до декември, след което ликьорът се бутилира  и се сервира като „диджестив“ на Коледа.  Останалото след празниците количество обикновено се използва за направатa на коктейли и се консумира през цялата година.

Без изкуствени аромати, без добавени оцветители, без консерванти.

Трънковият джин е типично британско удоволствие - джин ликьор с разкошна плътност и дълбок, леко тръпчив плодов аромат. Трънковият джин съществува благодарение на три британски исторически събития, случили се в името на прогреса в началото на XVIII век. Джинът става много популярен, когато правителството въвежда големи данъци върху вносните спиртни напитки, като разрешава безлицензното производство на джин.

Трънковият джин в България - от години Барбара Пейдж-Робъртс - английска бизнесдама, която живее в Българиа, събирала трънки, отначало от живите плетове на юг от Плевен, и правела трънков джин, предимно за коледни подаръци на приятелите си. През 2015г. тя влиза в контакт със селскостопанската компания "Агротайм" в Лудогорието, където трънките са изобилни и ароматни. Тогава открива, че в овощните си градини край Исперих "Агротайм" отглежда много дренки - още един стипчив плод и опитва да направи дренков джин, наред с трънковия. Резултатът е страхотен за летни коктейли.

Алкохол: 25%
Разфасовка 700 мл.
Държава: България

Дистрибутор/производител: Абсолют плюс

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна в радиус до 25 км:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
1 работен ден до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти