Категории
0
Наближава най-романтичния ден от годината. Набиращ, все по голяма популярност у нас денят на Свети Валентин е време, когато правим всичко възможно да покажем, по най-запомнящия се начин, любовта и признателността си на любимия човек. Има много начини да направим това: от по солидни материални подаръци като бижута до шоколад, плюшено меченце, балони с любовен надпис или просто едно красиво цвете. Цветята са издържали изпитанието на времето и присъстват силно на този прекрасен ден. В продължение на векове даването на цветя е начин за общуване с емоции. Счита се, че червените рози са любимото цвете на Венера, римската богиня на любовта и красотата, така че те стават символични за любовта и страстта. Те придобиват популярност като цветя на празника Свети Валентин през 17-ти век и продължават да бъдат най-популярните цветя на този празник и до днес, но има и други цветя, които са подходящи. И така… Кои са най-добрите цветя за Свети Валентин? В тази статия ще намерите 5те най-популярни цветя подарявани на празника Свети Валентин. Всяко цвете носи индивидуално послание, но каквото и да изберете цветята винаги ще донесат радост на всеки. Разбира се! Ето и някои идеи:

Рози

Розите са обикновено избор номер едно. Предимно червени, тези цветя са продавани с милиони на този празник. Розите вълнуват сетивата с опияняващия си аромат, меки кадифени листа и неустоима красота. На езика на любовта червените рози символизират страстна любов; розовите рози - възхищение и признателност; лилавите – очарование и любов от пръв поглед; белите рози - истинската и единствена любов. Разбира се розите идват в много цветове, всеки от тях с различно значение. Който и цвят да изберете, розите винаги правят един романтичен подарък. Лалета Може би, бихте искали да скъсате с традицията тази година и да изпратите цветя различни от розите. Лалетата означават "перфектен любовник" на езика на цветята  и са еднакво романтични с розите. Предлагат се от страстни червени и меко розови до жълти, тъмно лилави, миксирани цветове и най различни други. Черната стигма с форма на сърце в центъра на лалето символизира сърцето на любовника, затъмнено от страстта. Лалетата продължават да растат във вода за известно време, дори след като са откъснати. Също има и лалета с луковици, които могат да бъдат засадени в градината при подходящ климат.

Орхидеи

Орхидеи са други прекрасни алтернативни цветя за Свети Валентин. Орхидеите изразяват любов, красота и изтънченост. Те са подходящ подарък за значими хора, семейството и приятели. Има хиляди различни видове орхидеи, от които да изберете. Phalaenopsis, или молец орхидея, е вид най-често се срещат в магазините и е на разположение в нюанси на розово, бяло, лавандула, и смеси от тези цветове. Орхидеите могат да се дават като саксийни растения и да се отглеждат целогодишно, служейки като постоянно напомняне за вашата любов.   Карамфили Карамфилите означават "очарование", въпреки че някои източници казват, че представляват гордост и красота, но и в двата случая, те са отличен избор за нова любов. Те са дълготрайни, издръжливи цветя и идват в дъга от цветове. Популярни са в Европа като цветя на Свети Валентин. Карамфилите имат репутация на скромно цвете, но историята показва, че те са били използвани като официално цвете в двеногръцките церемониални корони.  

Маргаритки

Маргарките олицетворяват невинността, лоялната любов и чистотата на взаимоотношенията, което ги прави прекрасни цветя за двойки, които са били заедно дълго време или за приятели и семейство. Когато мислите за маргаритки, може би се сещате за традиционния бял венчеобразен сорт с жълтия централен диск. Но днес се предлагат в магазините и вида Гербери, които идват във всякакви весели и живи цветове. Можете да изберете миксиран букет, който ще е винаги подходящ за вашата любов. Малко известен факт за маргаритката е, че централният диск всъщност се състои от стотици малки тръбни цветя, така че наистина получавате много само в една бройка! Нашето предложение е да съчетаете цветята със шоколад, сладост, изкушение и романтика на които никой няма да устои... Надяваме се статията да е помогнал при избора на цвете за любимия. Пожелаваме ви успех и приятно изкарване на празника Свети Валентин! Изберете от нашите празнични предложения тук.