Категории
0

Кафе капсулата за многократна употреба или за многократно пълнене е устройство, което ви позволява да използвате собствено кафе по Ваш вкус, вместо да купувате предварително опаковани кафе капсули за еднократна употреба.

Като използвате капсула за многократна употреба, можете да намалите въздействието си върху околната среда и да спестите пари за кафе. На пазара има няколко различни вида системи за многократна употреба с кафе капсули. Един вид е капсула за многократно пълнене, която пълните със собствено кафе, подобно на традиционен филтър за кафе. Друг тип е капсула, която се доставя с подвижен капак, което ви позволява да я напълните със собственото си кафе и да я използвате многократно. За да използвате капсула за кафе за многократна употреба, обикновено първо трябва да напълните капсулата с желаното от вас количество кафе. След това поставете капсулата във вашата кафемашина и пригответе кафето си както обикновено. Важно е да се отбележи, че не всички кафе машини са съвместими с капсули за многократна употреба, така че не забравяйте да проверите дали вашата машина може да ги използва, преди да купите. Освен това, някои капсули за многократна употреба може да изискват поддръжка и почистване, в сравнение с готовите традиционните капсули, така че не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за правилна употреба и грижа.

На пазара има много различни видове кафе капсули за многократна употреба, включително:

  1. Капсули за многократно пълнене, пластмасови: това са капсули за многократна употреба, които можете да напълните със собствено кафе. Просто напълнете капсулата, поставете я в кафе машината и пригответе кафето си както обикновено. Недостатък - имат кратък живот, и ако пластаамасата е некачествена, може да отделя вредни вещества при нагряване.
  2. Капсули за кафе от неръждаема стомана: тези капсули за многократна употреба са изработени от издръжлива неръждаема стомана и могат да се напълнят с любимото кафе. Те са съвместими с повечето кафе машини и могат да се използват отново и отново. Предимствата на тези капсули е дългият им живот, могат да бъдат използвани над 10 000 пъти.
  3. Силиконови капсули за кафе: тези капсули за многократна употреба са направени от гъвкав силикон и могат да се напълнят с кафе. Почистват се лесно и могат да се използват с повечето кафе машини. По-добра алтернатива са от пластамасовите, но също могат да имат кратък живот. тъй като силикона може да се скъса.

Каква е ползата от използването на капсули за кафе за многократна употреба?

  • Очевидната причина за преминаването към кафе на капсули за многократна употреба е, че те са по-устойчиви и екологични.
  • Те също така ви дават по-голям контрол върху правенето на любимото ви кафе, тъй като можете да използвате каквото смляно кафе желаете.
  • Освен това са много по-рентабилни в дългосрочен план.

Ще повредят ли машината ми?

Капсулите за многократна употреба от Минамарт са проектирани специално за конкретните видове машини на: Nespresso, Nespresso Vertuo, Nespresso Vertuoline, Delta Q, Bosch Tassimo,  K-fee, Cafissimo, Espressotoria, L’OR Barista Philips, Zenius, Didiesse Frog, Keurig K-cup, Philips Senseo, Caffitaly, Illy Y3.2, Illy XY, Dolce Gusto, Lavazza Point, Lavazza Modo Mio, Lavazza Blue, Lavazza EP Mini. Важно е да се уверите, че всички капсули, които планирате да закупите, са съвместими с вашата машина - aко е така, те са напълно безопасни за употреба и не биха увредили машината ви.

Нещо друго, което трябва да знам?

Преди да започнем с нашия обзор, си струва да добавим едно предупреждение тук. Докато капсулите за многократна употреба несъмнено са по-добри за околната среда, те в по-малка степен ще могат да произведат кафе, което е толкова силно или ароматно, колкото капсулите за еднократна употреба. Ако сте човек, който се страхува от перспективата да вземе малко по-слабо еспресо, струва си да помислите за някои алтернативни решения или просто вземете някое специално кафе със силен аромат. Източник: Екипа на Минамарт