Категории
0

Независимо дали пазарувате за авантюрист/ка на открито, градинар/ка със зелени пръсти, моден/а ентусиаст/ка или еко-войн, намерете подаръци, които ще харесат в нашето ръководство за коледни подаръци за 2022 г.

В това ръководство за това как да избирате подаръци, ще откриете:
 1. Дайте решения за проблеми
 2. Не им създавайте повече проблеми
 3. Бъдете практични, а не крещящи
 4. Не бъдете толкова замислени
 5. Правете това, когато казват: „Имам всичко, от което се нуждая“ ...Продължение в част Втора
 6. Правете подаръци, които продължават да дават
 7. Поставете „Настоящето“ в Перспектива
 8. Винаги купувайте най-доброто
Плюс някои изненадващи съвети за подаряване на подаръци.

1. Дайте решения за проблеми

Една от най-големите грешки, които правим, когато купуваме подаръци за другите (и за себе си), е да мислим, че даването на повече неща прави хората по-щастливи. Точно обратното. Щастието не идва от добавянето на положителни неща. Идва от премахването на негативите. Така че, когато става въпрос за това как да избирате подаръци, намерете проблем в живота на вашия получател и го решете с вашата щедрост. Примери: Поправете неприятностите: Наточете ножовете им, купете им затъмняващи щори или платете на майстор, който да отиде в къщата им и да поправи дребните неща като скърцащи врати, счупени ключове за осветление и течащи мивки. Скука: Планирайте парти или излет с получателя на подаръка и приятели. Слепите тестове за вкус са едни от любимите ни. Предотвратете болката: Ако се оплакват от болки във врата, осигурете им сесия с физиотерапевт или уроци по техниката на Александър. Поемете отговорности: Дайте им сертификат за подарък за няколко дни гледане на домашни любимци или гледане на деца. (Предупреждение: Това ще има обратен ефект, ако получателят на подаръка смята, че сте безотговорен.) Възложете домакинската работа на външни изпълнители: Подарете им сертификат за подарък за храна, доставена до вкъщи, или услуга за домашно пране. Или им вземете мериносова вълна, така че рядко да им се налага да перат и гладят на първо място. Намалете отпадъците от околната среда: Подарете им шведски кърпи, които да използват вместо хартиени кърпи, подложка за печене Silpat, която да използват вместо пергаментова хартия, обвивка от пчелен восък, която да замени опаковката saran, или филтър за вода, който да използвате вместо бутилирана вода. Внимание Не решавайте проблеми, които не знаят, че имат! Купуването на дезодорант за приятел с лоша мирзма на тялото, ментови бонбони за вашия колега с вонящ дъх или план за загуба на мазнини за жена ви, която си е сложила няколко, ще има обратен ефект.

2. Не им създавайте повече проблеми

Хората не обичат да вземат решения, така че не избирайте подарък, който ги принуждава да го правят. ✗ Не купувайте карти за подаръци Когато купите на някого карта за подарък, вие му създавате проблем, като прехвърляте върху него тежестта за вземане на решения. Дайте пари, ако трябва. „Колко пари, толкова проблеми“, разбира се, но повечето хора предпочитат гъвкавостта на тези проблеми пред необходимостта да вземат решение. ✗ Не подарявайте изживявания без прикачена дата Ако подарявате масаж или уроци по готвене, насрочете и това. Дори ако получателят е принуден да пренасрочи, той е принуден да го направи. Те не трябва да решават. По-добре това, отколкото вашата гифт карта/сертификат да стои в портфейла на получателя и да го гледа с месеци. Когато го видят, те не си мислят: „О, да, Крис беше толкова щедър да ми го подари.“ Те си мислят: „Ух, нали трябва да използвам това нещо, което Крис ми даде."

3. Подарявайте растения, а не цветя

Нашите избори в подаръците обикновено са егоистични. Искаме славата да сме страхотни дарители, затова купуваме подаръци с максимален фактор на заслепяване. Крещящи цветя, например. Проблемът е, че блясъкът от тях избледнява и получателят остава да се справи с това, което е останало. За да бъдете безкористни, по-добра стратегия за това как да избирате подаръци е да купувате практични подаръци, които траят. Растения, например. Може да получите по-малко ползи от заслепяване, но те получават непрекъснати награди. Проучванията са установили, че те превъзхождат еднократния удар на лъскав подарък. Примери:
 • Швейцарско ножче вместо бижу.
 • Палто, което може да се опакова, а не някакво модно парче плат с воали.
 • Депозит за блендер от най-висок клас, по-скоро посредствен, платен изцяло.

Как да бъдеш добър в подаряването на подаръци

Ето как да улесните приятелите и семейството си, които се притесняват как да изберат подаръци за вас. Не казвайте: „Нямам нужда от нищо“. Ако наистина, наистина не искате подарък, кажете „Моля, не ми давайте подарък“. В противен случай помислете и им кажете какво искате. Кажете им какво точно искате, въпреки че може да е егоистично да изпратите на някого списък с желания. Вземи се в ръце. Те ще го оценят. Бъдете винаги благодарни. Ако е лош подарък, човекът, който го е дал, ще разбере. Не помага открито да изразите разочарованието си. Покажете признателността си. Подарете на подаряващия удоволствието да знае, че ви е направил добър подарък, като изпратите снимка, на която го оценявате.

4. Не бъдете толкова замислени

Като даряващи подаръци искаме да покажем колко добре познаваме някого. Но знаете ли кой познава получателя дори по-добре от вас? Получателят! Така че, когато ви кажат какво искат, не се опитвайте глупаво да ги надхитрите. Дайте им това, което искат! За вас може да се стори необмислено, но за тях не. Според изненадващи проучвания, получателите на подаръци казват, че най-внимателните подаръци са тези, които са поискали.  

Коледни подаръци за нея

Търсите коледни подаръци за жените в живота си? От стилни аксесоари, козметични продукти и домакински джаджи до градински принадлежности, намерете перфектните подаръци, които ще я накарат да се усмихне с широка усмивка. [s7upf_products style="style2" product_number="29" pro_feature="" pro_sale="" product_category="grizha-za-kozhata,mnogokratni-kapsuli,specialno-i-premium-kafe,stil-i-prestj,luxury-goods,household-and-garden,gifts-special-occasions-flowers" style_product=""]   Очаквайте Част Втора в края на месец НоемвриИзточник: www.theunconventionalroute.com