Категории
0

Трите Н-та, които ще оформят бъдеща стойност за предлагането в търговията на дребно. Взети заедно, тези три фактора ще оформят успешно предлагане и стойност при търговците на дребно в близко бъдеще, като им позволи да се разграничат от конкурентите си и тяхното предлагане и осигуряват осезаеми ползи и стойност насочени обратно към потребителя.

Невидими. Търговците на дребно могат да улеснят живота на потребителите, като им предоставят продуктите и услугите, от които се нуждаят, когато и където имат нужда от тях, безпроблемно превръщайки транзакцията в процес, който те едва забелязват и осъзнават.
Първият фактор се крие в нивото на очакване, дадено от иновациите и бързото развитие на технологичните платформи. Появиха се потребители на канали за видео стрийминг, които очакват да продължат оттам, където са спрели, на което и да е устройство от всяко място по всяко време. Потребителите очакват да намерят какво искат, когато пожелаят – независимо дали чрез използване на търсачки за информация или поръчване на продукти до тях с 30-минутен слот за доставка. Тези очаквания за удобство правят доставчика на услугата почти невидим за потребителя, който вижда само това, което иска и когато иска, желае го, където и да е.

Незаменими. Търговците на дребно могат да направят живота на потребителите по-добър, като им предоставят пакетни продукти и услуги, които могат да решат области на тяхна холистична нужда, използвайки екосистема от партньори, които правят транзакционната част от услуга за подобряване на техния начин на живот. Този фактор идва от размиването на границите между различни области на потребителски нужди, което е движещата конвергенция между секторите и водеща до появата нови сервизни модели. Например, ако някой иска да води по-здравословен живот, може да се стреми да яде и пие по-добре, спортувайки повече, приемайки хранителни добавки, да потърси здравен съвет и следи напредъка им през приложение. Индивидуално много от тези неща се намират на различни места, но тези търговци, които предоставят всички като едно - услугата ще направи този доставчик на услуги незаменим за потребителя чрез холистично решаване на отделна област от потребителската нужда.

Непринудени. Търговците на дребно могат да направят живота на потребителите по-пълноценен, като им предоставят преживявания, които резонират с тях, отразявайки техните основни ценности и превръщането на транзакцията във вторичен план към услугите, които предоставят. Третият фактор идва от миналото, като търговците на дребно имат нуждата да разбират причините, които са направили тяхното предлагане към потребителите уместни на първо място. От пазарите на древността цивилизация към местните магазини за мама и татко, които някога са работили в местните квартални магазини, търговията на дребно исторически е била повече от обикновено място за пазаруване. Магазини и пазари са служели като общностни центрове за социално взаимодействие и местни събития. Магазинерите са познавали клиентите си и са се обръщали към тях по име и те са се радвали на ниво на непринуденост, което днешните търговци на дребно на масовия пазар се борят да копират и подражават.

Ето как ще се развива значимото предлагане в търговията на дребно, което ще позволи да се постигне практичност и успех.

Източник: www.ey.com, www.mdmpartners.eu