Категории
0

Традиционно месото се купува офлайн на специализирани пазари за месо, където се излага месото на много различни животни. Животинското месо се приготвя от специализирани кланици и се нарязва на по-малки части преди обработка. За обработката му се използват стандартни методи. Обикновено на потребителя се предлага преработено и сготвено месо, като потребителят може да тества продукта, преди да плати. Такива пазари станаха често срещани след значително развитие в областта на приготвянето, обработката и практиките за дезинфекция на храни. По-голямата част от месото винаги се обработва, след като излезе, защото суровото месо може да бъде опасно за ядене. Но дори за месо, което може да се яде или продава сурово, обикновено се изисква добро око, за да се определи качеството му.

Статистиката показва, че онлайн пазарите растат. От 2016 г. до 2022 г. електронната търговия на дребно от всякакъв вид е удвоила продажбите си. Същото се очаква да продължи дори в сферата на пазарите, които продават прясно месо онлайн. Но в онлайн магазините повечето от традиционните практики, които хората трябва да направят, преди да купят месо, не са възможни. За разлика от други хранителни стоки, опасенията относно безопасността на храните, качеството и услугите за доставка трябва да бъдат разрешени, преди да се купи месо онлайн. Без най-добрите практики, потребителите могат да купуват продукти, които могат да бъдат най-малкото под номинала и вредни в най-лошия случай.

Топ съвети за закупуване на прясно месо онлайн

Без правилните практики закупуването онлайн месни продукти с добро качество, независимо дали са пресни или замразени, е трудно. Потребителят трябва да си направи домашното, преди да купи от онлайн магазин. Най-често срещаният метод, който хората използват, за да търсят добър магазин, е да поискат информация от други хора. Има обаче и други методи, които да разгледате, ако имате нужда. Забавянията на доставката, опаковането и начина, по който се управлява цялостният процес, ни казват много за това колко добър е онлайн магазинът за потребителите. Следват някои от нещата, които трябва да разберете, преди да купите прясно месо онлайн.

Практики за управление на стадото

Когато купувате месо или пържола, е важно да знаете как се третират животните преди и по време на процеса на клане. Тази информация трябва да присъства на уебсайта на магазина и трябва да бъде лесна за намиране. Съществуват незаконни кланици и те могат да използват по-малко от уважавани методи за лечение на стадата животни, които ще бъдат използвани за производство на месо в бъдеще. Трябва също така да се отбележи, че животните не трябва да са болни от някаква болест.

Качествена информация

Информацията, представена в онлайн магазина, не трябва да е неясна. Става важно как онлайн магазинът описва своите продукти. Просто да кажете, че пържолата или друг подобен продукт, свързан с месо, е „клас A“ или „високо качество“ не е толкова полезно. Купуването на прясно месо онлайн трябва да се извършва, ако магазинът е в състояние да обясни какво влиза в процедурата за оценка на качеството. Ако магазинът използва система за класифициране като USDA и използва условията там, вероятно е безопасно за ядене.

Цена срещу стойност

Това е добре да имате предвид, когато купувате нещо онлайн. Магазините обикновено могат да кажат, че продават скъпи продукти, когато в действителност може да не следват правилните стъпки за обработка. Потребителят трябва да разгледа какви практики се следват за всеки продукт, за да получи точна представа за стойността. Разбира се, цената също може да има значение, но след определяне на стойността на месото можете да се възползвате от отстъпките, за да ги закупите.

Прясно срещу замразено месо

Има два вида месо, едното е прясно, а другото е замразено. Прясното месо е трудно за транспортиране и поддръжка, но е по-здравословно. Замразеното месо трябва да се консумира само когато вие като потребител не можете да се справите с изискванията, които налага прясното месо. Замразеното месо е по-устойчиво, тъй като има способността да не се разлага без бактериална или гъбична инфекция. Но прясното месо има повече хранителни вещества, по-лесно се готви и е по-вкусно от замразената му версия.

Практики за доставка

Повечето месни продукти са нетрайни. Ето защо е важно хората да следят как се изпращат. Опаковката и температурата по време на транспортиране са едно от основните неща, на които трябва да обърнете внимание. Прясното месо не може да се съхранява без фризер за дълги периоди от време. Това е причината също така да се разгледа възможното забавяне. Ако потребителят подозира, че забавянето е очевидно, той трябва внимателно да се задълбочи в своя избор.

Репутация и препоръчани потребители

Репутация и препоръчани потребители

Препоръките от други клиенти могат да бъдат изключително полезни, когато решавате как и къде да пазарувате онлайн. Същото важи и за закупуването на прясно месо онлайн. Онлайн магазинът вероятно ще има акаунти в социалните медии, където клиентите могат да дават отзиви. Преглеждането на отзивите в тези сайтове за социални медии може да даде представа за стойността в магазина. Още по-добре е, ако имате контакт с някой, който редовно пазарува от магазина. Добрата новина от всичко това е, че има много магазини, които продават месо онлайн и потребителите могат с малко помощ. Това стана още по-важно поради продължаващата епидемия. Месото лесно може да бъде носител на болести. При настоящите условия практиките за изпращане трябва да се проверяват още по-стриктно. Потребителите трябва да купуват само от магазини, които имат ефективни протоколи за безопасност за своите агенти за доставка. Безконтактните форми на плащане трябва да се практикуват от потребителите. Консумацията на сурово месо трябва да се избягва, доколкото е възможно, защото може да бъде опасно.

Заключение

В днешната ера всяка храна, включително месо, може да се купи онлайн. Поради това е полезно да разберете какво се случва зад кулисите с преработката на месо, когато вземате решения за закупуване на прясно месо онлайн. Чрез практикуване на добри практики за пазаруване, удобството може да се увеличи, без да се компрометира сигурността. Минамарт е българска услуга за доставка на хранителни стоки. Доставя хранителни стоки, които не изискват температурен режим в цялата страна. Услугата за хранителни стоки може лесно да се поръча онлайн и пратките пристигат обикновено за по-малко от 4 часа. Услугата може да се заплати и онлайн. Източник: foodrunner.ca