Ролята на онлайн коментарите при решението за покупка

Лесния достъп до коментари на хранителни продукти онлайн или във физическия магазин, играе все по-голяма роля при решението за покупка.

„Тетрадките с мнения и препоръки са отживелица, онлайн коментарите не само ги заместват, но осигуряват и видимост в интернет пространството за всеки заинтересуван.“, според Мина Михайлова – управител на „Минамарт“

Днес около 17% процента от американците, 9% от европейците и около 21% от азиатците пазаруват хранителни продукти онлайн , а в България този начин на пазаруване тепърва започва – едва 2.1% (по анализ на МДМ Партнърс). Прогнозите са, продажбите на хранителни стоки онлайн да се скочат драматично през 2020 г. Информация относно продуктите ще е базата на избора от клиента.

„Пестене на време е основната причина, за пазаруване онлайн. Като 75% от коментарите казват, че информацията осигурена от сайтовете за продуктите е изключително важна за тях.“, пише в анализа.

И по точно 36 % от хората пазарили онлайн казват, че при онлайн търговията е по лесно да се сравняват цени а 27% определят че достъпа до различни видове продукти е лесен и също могат да сравняват оставените коментари. В допълнение повечето хора, четат коментарите отверме на време, 19% задължително а 25% редовно. Това означава, че колкото повече коментари даден продукт или сайт има, толкова по вероятно е да осъществи продажба.

Като се подълбае в изледването на МДМ Партнърс, при закупуване на хранителни стоки и лична грижа, клиентите преглеждат коментарите по често. Ако не намерят желаните коментари на страницата, клиентите могат да отидат в друг сайт и да направят покупка оттам.

Ролята на коментарите онлайн, също има значение за покупки от физически магазини. Много клиенти, правят проучване онлайн преди да отидат до магазина и да закупят дадена стока.

В днешно време, не само цената, но качествата и употребата на продуктите са много важни. Някои от сайтовете за онлайн доставка на хранителни стоки имат опиции да се избират продукти по рецепти или предлагат готови комплекти със стоки.

Статията е написана от редакторите на Minimart.eu 

При разспространението й, да се цитира източника. Всички права запазени. МДМ Партнърс ООД

Лесен Шоколадов Фъдж

Какво тревожи купувачите на хранителни стоки онлайн и какви мерки предприема Минамарт, за да го елиминира

Бъди първия коментирал “Ролята на онлайн коментарите при решението за покупка”

(няма да се показва)

"" бе добавен към списъка с желани