Поглед от Международния Информационен Съвет за Храни върху световните тенденции при храните.

Instacart reveals 2021 grocery trends – Produce Blue BookПоглед от Международния Информационен Съвет за Храни върху световните тенденции при храните.

„МИСХ прогнозира повече технологии и иновации, съсредоточени около задоволяването на очакванията на клиентите за безопасност на храните.” Се казва в доклада 08.01.2020 г на Фил Ламперт (известен като гурото на супермаркета).

Водещи директори в индустрията казват, че според показаното досега поведение и предпочитания на купувача, пандемията ще продължи да е доминиращата сила зад различни тенденции през тази година.

При разглеждане на поведението на купувачите през минали години не се наблюдава голямо притеснение относно хигиената на храните свързано с болести пренесени по въздух. Интервюираните домакини са посочвали досега бактериите като най-голямата заплаха. Тези въгледи рязко се променят през 2020 г. Когато сигурността на съхранение и приготвяне на храна и хранителни продукти става основно притеснение, като 48 % от анкетираните включват и опасения и за храни приготвени в къщи. Дали някъде в снабдителната верига храната е била изложена на Корона вирус е основна тревога при пазаруване или хранене на вън.

През 2021 година се очертава по-голяма употреба на машини, технологии и използването на изкуствен интелект, за да се посрещнат нуждите на купувачите.

Относно начина на приготвяне на храна, голяма част от участниците в проучването споделят, че консумират по-прости храни с по-лесни методи на приготвяне,  доста хора опитват нови готварски техники.

Забелязва се тенденция за купуване на по-евтини храни, търсене на промоции и изгодни предложения. За жалост по време на пандемията  много хора изпадат в бедна финансова ситуация и се притесняват, че през 2022 няма да имат средства да си купуват храна.

През новата година може да се очаква да видим тенденциите да се пазарува от доверени места с висока хигиена, да се приготвят по-прости ястия, полу-приготвени  икономични домашни  ястия (които включват консерви и полуфабрикати), да се преоткрият удобни бързоприготвящи се храни като спагети и ориз, да се намали храненето навън и да се купуват по-здравословни и евтини варианти.

Превод от английски: Мина Михайлова

Сподели:

Как да съхраним орехи и орехови ядки.

Видове ориз и неговата употреба

Бъди първия коментирал “Поглед от Международния Информационен Съвет за Храни върху световните тенденции при храните.”

(няма да се показва)

"" бе добавен към списъка с желани