Онлайн магазините за хранителни стоки с „бум“ през 2018

Американските и европейски потребители се побъркват да купуват онлайн хранителни стоки, тъй като търговците на дребно от Target до Kroger, Sam’s Club, Tesco’s и други инвестират в растежа на пазара. Тези инвестиции показват, че онлайн магазините за хранителни стоки могат да бъдат един от редките пазари, където търговците на дребно, а не Amazon, действително определят темпото. Тук включваме последните събития в онлайн магазините за хранителни стоки и предлагаме нашата перспектива за него за 2018 и 2019 година.

online grocery boomАмериканските и европейските купувачи на хранителни стоки онлайн са се удвоили за малко повече от една година

Почти половината от американците и европейците купуват онлайн хранителни продукти, според нови изследвания от Food Marketing Institute (FMI), Delloitte и Nielsen. Организациите наскоро проведоха проучване, което установи, че 49% от американските и европейските потребители са закупили потребителски опаковани стоки (CPGs) онлайн през последните три месеца. Сред реодените след 2000 г., този процент е бил още по-висок – 61%, а сред Gen Xers – 55%.

Освен това, броят на онлайн купувачите на стоки за хранителни стоки се е увеличил повече от два пъти в рамките на една година: когато FMI и Nielsen направиха същото проучване през 2016 г., само 23% от потребителите заявиха, че наскоро са купили CPG онлайн. Онлайн броя на купувачите расте толкова бързо, че FMI и Nielsen прогнозират, че 70% от американските и европейските купувачи биха могли да купуват хранителни продукти онлайн още през 2022 г. Въпреки това, тъй като купувачите са склонни да правят онлайн покупки на хранителни стоки по-рядко, отколкото в магазина тези значителни количества все още не се превръщат в значителен дял от пазара на хранителни стоки за електронна търговия.

В Coresight Research очакват, че годишните онлайн продажби на дребно на храни и напитки в САЩ и ЕС ще надхвърлят 35 милиарда долара за пръв път тази година, но това е в контекста на пазара на храни и напитки, който ще достигне общо 1 трилион долара през 2018 г.

Ние смятаме, че електронната търговия ще улови приблизително 7,5% от продажбите на дребно на дребно в САЩ и ЕС за хранителни продукти и напитки тази година. За сравнение, очакваме онлайн каналът общо да заеме около 17.5% от американските и европейските продажби на дребно на нехранителни стоки през тази година.

Резултат с изображение за online grocery boomОт друга страна, очакваме категориите за нехранителни стоки да представляват около 90% от всички онлайн продажби на дребно през тази година. И твърдим да отбележим, въпреки че храната и напитките ще съставляват 5% от общите продажби на електронна търговия в САЩ и ЕС тази година, в „зрелите“ пазари на електронна търговия за хранителни стоки като Великобритания, подобни продажби ще представляват около една пета от общото количество продажби тази година.

„Ефектът на активност расте с геометрична прогресия“

Бъдещето на онлайн магазините за хранителни стоки в Европа

9 съвета и трикове. Как да готвим за двама

Вашият коментар

"" бе добавен към списъка с желани