Категории
0

Черен пипер на зърна Биосет 5 x 10 гр

Продуктов код: 89368
Наличност: На склад
3.29 лв
Количество:

Черен пипер на зърна. Черният пипер, който всички познаваме като подправка за овкусяване на ястия е и много полезно растение, което помага при различни болести свързнаи със стомаха, бактерии и други.

Черен пипер на зърна Биосет. Black pepper grains.

Още интереста информация:

Черният пипер (Piper nigrum) представлява увивно растение с червени плодове. Те се обират, докато са още зелени и се изсушават. Обвивката им се свива, нагъва и потъмнява - получава се най-търгуваната подправка в света, зрънцата черен пипер. Остротата във вкуса им се дължи на веществото пеперин (да не се бърка с капсаицина, който придава лютивината на чушките). След като черният пипер се смели, ароматните му нотки бързо се изпаряват, затова добрите кулинари препоръчват целите зърна да се смилат непосредствено преди употреба.
Освен върху обонянието, химикалът пеперин въздейства и върху храносмилателния процес – той раздразва вкусовите рецептори, което провокира отделяне на повече слюнка и стимулира съответните разграждащи ензими. Пеперинът освен това намалява образуването на газове и действа като лек диуретик, „насърчавайки“ тялото да се освободи от ненужните течности и токсини. Той може да засили възстановителните сили на организма, когато е изтощен – популярно народно средство за пресичане на започваща настинка е горещ ментов чай с черен пипер.

Състав: Черен пипер на зърна

Условия на съхранение: в чисти помещения, при относителна влажност на въздуха до 70%, без пряк достъп на слънчева светлина

Страна на прозиход: България

Нетно количество: 5 x 10 гр

Марка: БИОСЕТ

Вносител/Производител: Биосет ООД


Биосет

от 1 до 10 лв

50 гр
Маркa Биосет
Ценови диапазон от 1 до 10 лв
Разфасовка 50 гр

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна или в радиус до 25 км от центъра на града:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
2 работни дни до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти