Категории
0

Индийско орехче Биосет 10 x 5 гр

Продуктов код: 89350
Наличност: На склад
7.65 лв
Количество:

Мляно индийско орехче.

Състав: Индийско орехче Биосет. Nutmeg powder Bioset.

В европейската кухня орехчето и кората му се използват особено често в картофени ястия и в преработени месни продукти. Използват се също в супи, сосове и печени изделия. Комбинира се добре с гъби. В индийската кухня орехчето се използва почти изключително в сладкиши. Японските варианти на кърито включват индийско орехче сред съставките си.

Интересна информация:

Индийските орехчета са род вечнозелени дървета, растящи естествено в тропиците на Югоизточна Азия и Австралазия. Te са важни с двете подправки, получавани от плодовете им, индийското орехче и изсушената му кора.

Орехчето всъщност е семето на дървото, има яйцеобразна форма. Използва се изсушената кора на костилката или самата костилка. От дърветата се произвеждат и няколко други продукта — етерични масла, смоли и масло.

Индийското орехче и кората му имат близки вкусови качества, като вкусът на орехчето е малко по-сладък и по-деликатен. Кората често се предпочита в ястия със светъл цвят заради светлооранжевия, шафраноподобен цвят, който им придава. Кората е по-скъпа, защото добивът и е само 15% от този на орехчето.

Условия на съхранение: В чисти и проветриви помещения при относителна влажност на въздуха до 70% без пряк достъп на слънчева светлина

Нетно количество: 10 х 5 гр

Произход: Индия, Индонезия.

Марка: БИОСЕТ

Вносител/Производител: Биосет ООД


Биосет

от 1 до 10 лв

50 гр
Маркa Биосет
Ценови диапазон от 1 до 10 лв
Разфасовка 50 гр

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна или в радиус до 25 км от центъра на града:
Възможност за същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
2 работни дни до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти