Категории
0

Суха инстантна мая Биосет 5 x 7 гр

Продуктов код: 264287
Наличност: На склад
2.15 лв
Количество:

Суха инстантна мая за приготвяне на хляб, козунаци и фини печива.

1 пакетче (7g) е достатъчно за 500 гр брашно.

Суха инстантна мая Биосет за хляб, козунаци и фини печива. Instant baker's yeast.

Употреба: За направа на тестени изделия: хляб, погачи, козунаци и др. 1 пакетче (7g) е достатъчно за 500 гр брашно. Не е необходимо да се разтваря във вода. Препоръчително е след отваряне на пакета цялото количество мая да се използва наведнъж. Брашното се пресява е се смесва с маята. Добавят се останалите продукти по рецептата и се замества тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Сухата инстантна мая е във вид на миниатюрни пръчици и се прибавя винаги направо към сухите съставки на тестото, обикновено към брашното. След това се добавя топла течност и тестото се омесва. Трябва да се следи упътването за приготвяне върху опаковката.

Интересна информация:

Сухата мая се получава при екструдиране на пресована жива мая, като се получават малки гранули, които се изсушават и опаковат. В зависимост от произвежданите видове суха мая при екструдирането се добавят компоненти като аскорбинова киселина, антиоксиданти и емулгатори.
Разтворимата, суха мая е разработена в края на 60-те години на миналия век и скоро става предпочитан заместител на пресуваната мая поради сравнително високата си активност, дългия срок на годност и липсата на необходимост от предварителна хидратация. Активността на разтворимата мая може да спадне до 10-15% през първата и втората година след производството й, като след това този процес се осъществява много по-бавно. Обикновено се продава със срок на годност една или две години. След отваряне на опаковките, обаче, е най-добре да се използва на същия или следващия ден.
Добре е винаги да имате суха мая – тя не се разваля, с дълъг срок на годност е и не е необходимо да търсите денонощен магазин, ако ви се домеси през нощта.

Алерген: ГЛУТЕН, МЛЯКО

Съставка: Суха инстантна мая (Saccharomyces cerevisiae), емулгатор: Е 491.

Условия на съхранение: на сухо място, при стайна температура, без пряк достъп на слънчева светлина.

Страна на произход: Украйна

Нетно количество: 5 бр. х 7 гр=35 гр.

Наименование на продукта: 7 гр Инстантна Мая Биосет / Bioset

Марка" БИОСЕТ

Производител: Биосет ООД, България

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна или в радиус до 25 км от центъра на града:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
2 работни дни до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти