Категории
0

Часовник Зенит EL PRIMERO CHRONOMASTER 1969

Наличност: На склад
17,859.00 лв
Количество:

Доставка до 5 работни дни до всяка точка на България.
Изисква се 50% капаро по банков път.
Включена застраховка в цената.

Корпус материал: стомана
Корпус размер: 42 мм
Циферблат: бял
Стъкло: сапфир кристал с анти-рефлексно покритие от двете страни
Каишка (верижка): черна кожа от алигатор
Закопчалка: стоманена закопчлка с тройно заключване
Гаранция: 2+1 години
Часовник: Зенит EL PRIMERO Chronomaster 1969

Новият хронограф EL PRIMERO Chronomaster 1969 пресъздава напълно историческото наследство на ZENITH: историческите цветове на първия EL PRIMERO хронограф са съчетани с емблематичната компликация на отворения циферблат, който разкрива туптящото сърце на механизма. Този модел носи автентичния подпис на марката ZENITH. Новият EL PRIMERO Chronomaster 1969 е със 42 милиметров корпус в стомана и поддържа 10 АТМ  водоустойчивост. Бутоните са изработени във винтидж стил и е наличен с кожена каишка от алигатор.

ZENITH остави своята следа в историята на часовникарството създавайки първият в света интегриран  хронографен механизъм през 1969 година. Най-точната механична серия калибри в света – пулсиращи на честота 10 удара в секунда, което им позволява да измерват до 1/10 от секундата. Това постижение в механичното производство не е било единствената отличителна черта за лидерство в производството на високо качествени часовници през 60-те години на миналия век.

През 1969 година часовникарските фабрики предпочитали производството на циферблати в един цвят, в този момент новосъздадения хронограф се отличавал с цветен циферблат представляван от три брояча в различни цветове, допълнени от червена хронографна стрелка на секундите за по-добра четливост. Продължавайки да постигат същия ефект, тези емблематични цвята са вплетени и в новия хронограф EL PRIMERO Chronomaster 1969: 30-минутния и 12-часовия брояч разположени респективно на 3 и 6 часа са със същите оригинални цветове датиращи от далечната 1969 година – среднощно синьо и антрацитно.

Отворът на циферблата разкриващ красотата на туптящото сърце на механизма е също отличителна за иновациите на ZENITH. Този подход, който се е превърнал във вдъхновение за марката със звезда на логото си,  сега е съчетан за първи път с цветовото наследство на оригиналния модел създаден през 1969 година. Естетическата наслада се допълва и от сребристия циферблат, закрепен с 3 сини винта, този отвор ни предлага вълнуваща гледка към перфектно синхронизираните колела и лагери на „най-доброто серийно производство на калибри в света“. За да постигнал максимална видимост на този синхрон, инженерите и часовникарите на ZENITH са преместили регулиращия орган на механизма от център в периферията на механизма.

НОВ EL PRIMERO МЕХАНИЗЪМ

Този модел Chronomaster 1969 съдържа в себе си напълно нов автоматичен хронограф механизъм изцяло разработен и произведен във фабриката на ZENITH, калибър EL PRIMERO  4046.  Като всички останали EL PRIMERO механизми, този също така прави своите 10 удара в секунда. Този нов механизъм е с приблизително 50 часа заряд на механизма и 282 съставни части.

Срокове за доставка при наличност в склад на партньора

1) За територията на град Варна в радиус до 25 км:
Същия ден с транспорт на Минамарт.

2) За населени места извън област Варна с куриер на Спиди или Еконт:
1 работен ден до офис на куриер, направени до 12 ч. в делнични дни.

*Забележка: Някои продукти в онлайн магазин Минамарт, са с по-дълъг срок на доставка. Използваме отдалечени партньорски складове. Тази информация е упомената в конкретната продуктова страница или неговото описание.
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти