Категории
0

Цинк (монометионин) 50 мг Life Extension 90 капсули

Продуктов код: 01813 LE
Наличност: На склад
37.95 лв
Количество:

Продуктът на Life Extension осигурява оптимално бионалична форма на цинк с много висока степен на усвояване и ефективно действие.

Продуктът Zinc High Potency допринася за:

  • стимулиране функцията на клетките естествени убийци (NK-клетки) и на Т-клетките, които разрушават вирусно инфектираните клетки и регулират имунния отговор;
  • нормалното функциониране на имунната система;
  • поддържане на сърдечно-съдовото и неврологичното здраве;
  • нормалното зрение;
  • активността на повече от 300 ензима в тялото.

Цинкът поддържа естествената имунна защита на тялото. Редица изследвания доказват, че дефицитът на цинк е широко разпространен, особено при възрастните хора. Едновременно с това, цинкът е ключов компонент на жизненоважни хормони и подпомага синтеза на протеини и ДНК, производството на инсулин и метаболизма на щитовидната жлеза. Недостигът му води до свързаното с възрастта увреждане на имунната функция – процес, известен имуносенесценция.

Цинкът е активна съставка на антиоксиданта супероксид дисмутаза, който защитава тялото от свободните радикали, увреждащи клетките.

Допълнителният прием на цинк подпомага имунна система, контролира възпалението и стимулира антиоксидантните реакции на тялото, което е от особено значение за по-възрастните.

Традиционният цинк невинаги се усвоява достатъчно добре

Слабото усвояване на цинка в организма е често срещан проблем. Life Extension® разработва ефективна формула, съчетаваща добре установената, подобрена бионаличност на OptiZinc® с цинков цитрат, който осигурява мощна доза от 50 милиграма цинк в една капсула.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Цинк (OptiZinc® - монометионин, цитрат) 50 mg 50 mg

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, растителен стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: ГМО. 

Хранителна добавка, 90 капсули.

Науката зад продукта: защо OptiZinc® е за предпочитане пред други форми на цинк

OptiZinc® е супер бионалична форма, известна като цинков монометионин, който се абсорбира по-лесно от традиционния цинк. Научните изследвания показват, че приемът на цинков монометионин води до наличието на по-високи нива от веществото в кръвта в сравнение с другите форми на цинк.

Освен важното му участие в имунната система, цинкът има и други функции. Той е основна активна съставка на супероксид дисмутаза, един от най-мощните антиоксиданти в тялото. Наред с изброеното, цинкът стимулира активността на около 300 ензима, които участват в редица биохимични реакции в тялото. Също така той играе роля в синтеза на протеини и ДНК, и е неразделна част от жизненоважни хормони.

Цинкът е от съществено значение за производството на инсулин и метаболизма на щитовидната жлеза. Той може да насърчи сърдечно-съдовото и неврологичното здраве и помага за поддържането на нормално зрение при възрастни хора.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система, както и за нормалното състояние на тъканите и нормалния метаболизъм на мазнини, протеини и въглехидрати.

Забележка: Ако приемате повече от 50 mg цинк дневно, трябва да приемате допълнителни 2 mg мед   за да избегнете меден дефицит. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител:  LIFE EXTENSION® USA

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр. Пловдив

 


Life Extension

от 35 до 50 лв
Маркa Life Extension
Ценови диапазон от 35 до 50 лв
Срок на доставка: 2 работни дни
Срок на доставка: 2 работни дни
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти