Категории
0

Хидролизирани колагенови пептиди за здравето на кожата и ставите Life Extension

Продуктов код: 02408 LE
Наличност: изчерпан
85.67 лв
Количество:

Collagen Peptides for Skin & Joints съдържа висококачествена бленда колагенови пептиди от хидролизиран колаген тип I, II и III, които се отличават с оптимална бионаличност и висока степен на ефикасност.

Collagen Peptides for Skin & Joints осигурява следните ползи:

  • поддържа нормалното състояние на ставите, хрущялите и съединителната тъкан;
  • подпомага еластичността на кожата и съдейства за намаляване появата на бръчки;
  • заздравява косата и ноктите;
  • допринася за нормалното храносмилане.

Колагенът съставлява около една трета от общия протеин в тялото. Той е жизненоважен за нормалното състояние на опорно-двигателния апарат и повишава структурата на съединителната тъкан, ставите, кожата, косата и ноктите. Колагенът помага за предотвратяване на костно разрушаващи заболявания като остеопороза, остеоартрит, мускулни травми.

С течение на времето и напредване на възрастта, производството му в тялото намалява. Това води до появата на белези на стареене – суха кожа, изтъняла коса, чупливи нокти и болки в ставите. Тялото може да среща затруднения при усвояването на колаген от храната. Хидролизираният колаген се усвоява по-лесно и осигурява на организма липсващите глицин, лизин, пролин и други аминокиселини, съдържащи се в колагена. Благодарение на тях тялото успява да поддържа азотния си баланс, като замества липсите в забавеното производство на колаген, свързано с напредване на възрастта. Приемът на хидролизиран колаген предпазва хрущялите от увреждане и спомага за поддържането на нормалното състояние на кожата, косата и ноктите.

Защо продуктът наистина действа

Колагенът играе ключова роля в структурата на костите, ставите и кожата, но тъй като той е голяма молекула, тялото я усвоява по-трудно.

Хидролизираният колаген се състои от по-малки парчета колаген, наречени колагенови пептиди. Те съдържат същия тип и количество аминокиселини като пълната молекула на колаген, но са по-лесни за усвояване от тялото и за асимилиране от клетките. След това тези аминокиселини могат да се използват за образуване на колаген и еластин: двата основни компонента на здравата кожа и съединителната тъкан.

Типове колаген

  • Тип I – тази форма на колаген съставлява повече от 90% от костната маса на тялото и 80% от кожата. Колаген тип I се намира и в сухожилията и връзките.
  • Тип II – около 80% от хрущяла на тялото се състои от колаген тип II. В допълнение към съединителната тъкан, която защитава костите и ставите, колаген тип II се намира в гръбначния стълб, както и в стъкловидното тяло: бистър гел, който запълва пространството между лещата и ретината на окото.
  • Тип III – около 15% от кожата е този вид колаген. Тип III се среща и в жизненоважната органна тъкан като бели дробове, черен дроб и далак.

 

Съставки: В 1 мер. л. (11 g):  Дн. доза:
Хидролизирани колагенови пептиди - комплекс от колаген тип I, II, III (говежди и пилешки) 11.1 g 11.1 g
Натрий 30 mg 30 mg

Не съдържа: ГМО и глутен.

Хранителна добавка, 343 g пудра. 

Науката зад продукта

Life Extension използва колагенов хидролизат (който осигурява колагенови пептиди), защото може да премине лигавичната бариера в храносмилателната система, без да е необходимо да се разгражда на по-малки частици. И това не е всичко:

Колагеновият хидролизат осигурява свободни аминокиселини, които допринасят за синтеза на колаген и еластин.

Колагеновите пептиди се свързват с фибробластите, основните клетки, отговорни за производството на колаген, и ги активират, което води до производството на още повече колаген.

Колаген и комфорт в ставите

Хидролизираният колаген може да стимулира производството на колаген и да спомогне за насърчаване на комфорта в ставите. Шестмесечно рандомизирано проучване на 250 субекта показва, че ежедневният прием на колагенов хидролизат значително повишава комфорта в колената.

Колаген и еластичност на кожата

Колагенът играе ключова роля в структурата на кожата. Взаимодейства си с еластина - протеинът, който придава на кожата гъвкавост и еластичност. Заедно, те поддържат кожата здрава и жизнена. Двойно-сляпо проучване на 69 жени (на възраст от 35 до 55 години) показва значително подобрение на еластичността на кожата след осем седмици при пациентите, приемащи ежедневно хидролизиран колаген в сравнение с групата на плацебо.

Collagen Peptides for Skin & Joint е без аромат и лесно се разтваря във вода или друга напитка.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, ставите и съединителната тъкан.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1 мерителна лъжичка дневно, разтворена във вода или друга напитка. Мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: LIFE EXTENSION® USA

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр. Пловдив

 


Life Extension

от 50 до 100 лв
Марка Life Extension
Ценови диапазон от 50 до 100 лв
Срок на доставка: 2 работни дни
Срок на доставка: 2 работни дни
Направи запитване
Вход Регистрация
Още продукти